Thursday, December 3, 2015

2015. december 3. Athén

2-án este repülő Athénbe. Ryanair. Még kisebb poggyászok, de nem mérték meg sehol. Akadálytalanul felviszünk a gépre egy dugóhúzós bicskát Szóval nem atombiztos a biztonsági szolgálat. Vajon hogy hozzuk majd vissza.

nagyon olcsó alkalmi vétel a repjegy és a szálló. Majd ott fogunk vásárolni hozzá néhány kiegészítőt. Kísérlet a szervezett túrák felé.

Eseménytelen utazás. Busszal a a szépen kék-fehérre világított Szintagmára, majd metróval Omonia tér, és onnan gyalog Marina szálló.

Reggel egy kis elalvás, majd irány az Akropolisz. Sztrájk miatt zárva. Szaglászunk egy kicsit körbe, olvasunk egy kis útikönyvet, benézünk a kerítéseken (pl. a Herodion), majd beballagunk az Akropolisz múzeumba,a ami a sztrájk ellenére nyitva van. 

Ott töltjük a nap nagy részét, kitanuljuk az Akropolisz hosszú, izgalmas és változatos történetét. A modern múzeum kifogástalan, a szövegek jók, jól át lehet élni az egészet.  Egy kis további irodalmazás a neten azért még kell a tájékozódáshoz. 
Utána még a Hadriánus diadalíve és egyéb romok kívülről, majd a Plaka városnegyedben kósza séta, ucsora, további séta, bizánci templom, üzletek. Közepesen érdekes.

Egy kis girosszal, meg egy üveg vörösborral térünk haza, amelyek szépen elenyésznek.




No comments: