Tuesday, May 19, 2015

2015. május 13-17. Kronberg

Máj. 13. Bébiszittelni megyünk Zsuzsával.
Eseménytelen utazás, már rutin a 10 órán belüli futam.
Érkezéskor rituális pálinka, némi beszélgetés, majd alvás.

Máj 14.  Brigién hajnalban elmentek Hollandiába. Ébredéskor egy kicsit szórakozunk a gyerekekkel a Scracth rejtelmein, de lényegében csak összevissza nyomkodják az utasításokat, szóval nem nagyon sikerült a tervezett oktatás.
Reggeli után irány Darmstadt. Megnézzük a színházat, ahova majs szombaton megyünk, majd kimegyünk az eőre kinézett Bioversum nevű múzeumba (http://www.bioversum-kranichstein.de/), ahol egy régi vadészkastélyban rendezett biológiai kiállítás van, lebutított csodák palotája formájában. Sajnos, ez sem nem nyerte el a gyerekek tetszését, nem sikerült belemásznom az agyukba, csak egy kicsit rájuk. De azért jól elvoltunk, a szomszédos lovasklubban némi lósimogatás javította a helyzetet.
Délutánra ismét vissza a színházhoz, mert hirdettek egy családi vezetést, ami sajnos, az ünnep miatt, meg hogy a vezető lemondta, elmaradt.
Így séta, fagyi, leves, belváros, szobrok stb.
Majd még folytatjuk szombaton, a színház előtt a Matildenhöhe-vel.
Este az Aschenputtel mesét tanultuk, hallgattuk, balettet néztünk, hogy felkészüljünk a szombati színházra. Egy kicsit játzottunk azzal, hogy hogyan lehet szavak nélkül kifejezni érzelmeket.
Ráakadtunk a Max und Moritz egy egyórás zenés feldolgozásra, ami sokat segített a érzékeltetni ezt a kifejezlsmódot.

Máj 15. A kiszemelt program nem tetszett a gyerekeknek, már előre.  A Weltkulturenmuseum Frankfurtban. Lett volna a cél. Etnográfia, különböző népek, látszólag sok gyerekprogrammal, látnivalóval. Szóval ehelyett Giessenben lett a Mathematikum, ami óriási siker volt, jól elszórakoztunk, de nem sikerül olyan dolgokba belemenni, hogy valamire rákérdeztek volna védenceink. A primer játéköröm minden vitt. Jó is volt, ez inkább volt a csodák palotája fejlettebb kiadása.

Este régi sztárdarabok, mint a Fehér fóka, a Rikitikitévi, az Éneklő bálna volt a műsoron. Olvasásra már nem jutott idő. :)

Máj. 16. Reggel egy kis bicajozás a parkban, majd ebéd után indulás Darmstadtba. Matildenhöhe, Ez egy Jugendstyl skanzen, kisebb múzeumokkal és érdekes szecessziós épületekkel. Egy aranyozott hagymakupolás ortodox templommal ahol rövid istentiszteletünket tettük egy orosz nyelvű misén.
kellemes hangulat, mélázás, séta.

Irány a színház. Az előcsarnokban egy kisebb ismertető előadás, én nehezen értettem, szerintem a gyerekek se nagyon, de talán mégis hasznos volt. Elég érdeklődőek voltak, feldobta őket a színház hangulata.
A műsor a Hamupipőke (rend: Tim Plegge, zene Csajkovszkíj és Jörg Gollasch). Felkészülésünk eredményes volt, a kölykök élvezték, figyeltek, nem aludtak el, nem rosszalkodtak, szóval tökéletes volt.
Otthon kivártuk, amig Brigiék megérkeztek, majd alvás.

Máj 17. reggeli lötyögés, beszélgetés, kb 2 órán keresztül készülődtünk a reggelihez, agy villásreggeli lett belőle. Ezután még egy kis lötyögés, majd elindultunk, és a szintidőt teljesítve hazaértünk, az újraburkolt konyhába.



    

No comments: