Wednesday, April 1, 2015

2015. március 31. - Berettyóújfalu-Biharkeresztes-Debrecen

7-kor indulás. Csodék csodája, készen lettek időre az utasok.
Első megálló Berettyóújfalu, Igazgyöngy alapítvány.
L. Ritók Nóra kedvesen vár, bár csak egy nappal előbb jelentkeztünk be, hogy meglátogatnánk védencünket/támogatottunkat. Ez még kiegészült Juditék két támogatottjával.
Nóra láthatóan nagyon elfoglalt, ezért nem terheljük. Mindenki készül a húsvétra, a gyerekek még nem érkeztek meg, mert délelőtt saját iskolájukban tanulnak.

Várunk a Veress Tamásra, akivel majd kimegyünk Biharkeresztesre, az gyerekek iskolájába.
Addig összeállítjuk egy közeli boltban a csokiajándék-csomagokat, és beszélgetünk a készülődő tanárokkal, a Csenge és Borka kavicsokat festenek, veszünk szép ajándéktárgyakat (gyerek által festett fadobozt, illetve egy gyerekrajzok után hímzett pénztárcát.)

Tamás közvetlen fiatal nevelőtanár, eredetileg földrajz szakos.  Dolgozik a toldi és biharkeresztesi gyerekekkel. Sajnos nincs idő Toldra elmenni, és a gyerekek egyikének szüleit sem.

A gyerekek elfogódottan fogadják az osztály színe előtt a gratulációt és a csomagokat. Mivle óra közben vagyunk, nem tartottuk fel őket, csak rövid üdvözlésre, és néhány rossz iPhone-minőségű  fényképre futotta.

Átyim Noémi


Magyari Dávid

Varga Vanda
Úton Debrecenbe egy csárdában ebéd. Ismerkedünk a cserépkályhákkal, mozsarakkal és parazsas vasalókkal.


Debrecen, Déri múzeum. Múzeumpedagógiai vezetést kapnak a gyerekek a múmiákról, majd a foglalkoztatóban piramist építenek, és scarabeus bogarat mintáznak. Fruzsina kedves és ért a gyerekek nyelvén.
A trilógiából még ottmaradt két Munkácsi festményhez is kapunk egy művészettörténész vezetőt, aki ugyancsak elbűvöli a gyerekeket.   Érdekesség: Munkácsi magát is felköttette egy keresztre, hogy átélhesse a dolgot.


A művészetek után a főtéren séta, de a Nagytemplomba udvariatlanul nem engedtek be. Mit is várjunk.

Megkerestük a Nagyerdőt, körbeutaztuk a szép új stadiont, el kell ismerni a minőségét. Majd be az élményfürdőbe, ahol kitombolhatták magukat.


A nagyobb csúszdák egyelőre még kifogtak a gyerekeken, de próbálkoztak keményen.






No comments: