Wednesday, April 23, 2008

8. nap - Solymar

Mosas, internetezes.
Vizvezetekrendszer diagosztika. NApkozben ugyanis elg sokszor alacsony a viznyomas, es emiatt a a hazak tetejen viztartaly van, amelyben lehet vizet tarolni es visszapotolni, amikor rossz a helyzet. Eve panaszkodott, hogy nem mukodik jol, ugyhogy egykicsit eljatszadoztunk vele, es most ok.

Busszal kimetem Jozsihoz hogy vele toltsem az egesz napot. Szemlet tartottunk egy kozeli szupermarketban, vettunk sultcsirket, majd hazamentunk. Kifekudtunk a kertbe ket nyugagyra, es nagyon reszletes eletbeszamolokat tartottunk, sok erdekesseggel, amirol eddig nem hallottunk vagy elfelejtettuk.

Jol ebedeltunk, majd kimetunk a partra es setaltunk kb 2-3 km-t. Most nem barna, hanem kek volt a viz. Otthon az 1958-as europai utazasuk diakepeit neztuk meg, amelyek az 50 ev utan is jo allapotban voltak. Szamos minket erinto kepet lefenykepeztem, mar csak a birtoklas vegett is.

Este Doraert mentunk majd busszal be Montevideoba, a vegallomasrol taxival egy etterembe, ahol unnepi vacsorat adott Andrew a bucsuzas alkalmabol.

Tizen voltunk kellemes, kisse megilletodott vacsi, utana hazajottunk Evahoz, pezsgoztunk, sutiztunk, beszelgettunk, amig Andrew el nem aludt a fotelben, ami egy kis jel volt a berekesztesre.

Ez (is) egy csaladi/rokoni nap volt. senki sem sajnalta.

olvasoim tobb lelkesedest kernek hozzaszolasukban.
gyujtogetem a szilankokat, de idohianyban vagyok. Korulmenyes a sok kutyu. BA egy jo varosnak latszik. A nepek vidamabbak, kemenyebbnek tunik az elet. Sokkal versenyszerubb. A levegore nem volt gondom, aepuletek egy resze hasonlo, es lehet is ugy fotozni. de a neprajzi muzeum nelunk nagyon mas, nem is hasonlit az elnoki palotahoz. A flimben ez nem okoz nagy gondot.

steak. Nem igazan all jol nekem a nagy darab hus. Es a barbecue nagyon fantaziatlan, alig van fuszerezve, nem izlik. Ragos oriasi darab husok, mustar nelkul. nem.
Inkabb valami kis jo francias mustarszoszos belszin, mnet pl. ma este. Nagyon tudnak hust enni, az biztos.

egyaltalan ki olvas meg az eddigi hozzaszolokon kvul. Kiknek strapalom magamat?

3 comments:

Brigi said...

Mi jelentem, olvassuk :) az egesz Kereszt utca 7-es szám neveben meg kell hogy nyugtassalak..
Biztos az a baj, hogy nem ferközött be eleg melyen a blogkultura az agyunkba es eszünkbe sem jut kommentálni. Na de majd ezutan :)
Egyutterzek husügyben. Hol marad a low carb??

judit said...

Nekem mindennapi szorakozas. Mar sajnalom, hogy ket evvel ezelott nem irtam utiblogot az ausztral tropusi kalandokrol, igaz, ott nehezen volt internet, sok penzert az internet cafekban, mert a youth hostelekben nemigen... Gondolkozodm rajta, hogy a fenykepeket eloveve rekonstrualjak egy post-blogot. Tobb ido kene hozza, hangos sohaj...

jtoth said...

Igen, igen, mi is a Nánási úton, még ha kissé rendszertelenül is...