Sunday, April 20, 2008

5. nap - Piriapolis, Punta del Este

Nem tul korai indulassal irany Punta del Este Eva kocsijaval, Dani kisereteben. Tengerparti setany, tengerparti autout, kisse zavaros kilatassal, a meg mindig tarto argentin tuzesetek fustje miatt. Punta del Este 100 km-re, a gazdagsag jelkepe, majdnem uresen, mivel a kethonapos szezon elmult. A Beverly Hills nevu resz az elegans hazakkal egyutt haloitt varos, vasarnap delben. A befektetok foleg argentinok es brazilok, emiatt kozutalat, de a munkalehetosegek miatt azert nagyra tartjak. Hasonloan, min mi annak idejen az osztrakok altal dominalt nyugatdunantuli varosokat.
Daniek mutattak egy hullamvasutra emlkezteto autouthidat, amely nevetesre ingerelt minket, majd fenykepen melatjatok, milyen, csak meg mindig keves erre az idom.

Kicsit meg ide oda autokaztunk majd leszalltunk a plebszhez es Piriapolisban felkerestuk Daniek 3 eve epitett aranyos hazat, kellemes kert, terasz, fedett szin. Elotte a halpiacon vettunk friss hala, majd megsutottuk es paradicsommal meg balzsamecettel megettuk. Diosjenoi hangulat volt. Dani meg egy kis mocsaras teruletet is elbirtokolt, es igy elg nagy de meg sok helyen vizes vadonja van.

Ebed utan szieszta helyett furdes az oceanban. Senkit nem lattunk furodni, azt hittuk, hogy tul hideg a viz. de nem, kicsit hideg volt ugyan elindulni, de utane 40 percig aztattuk magunkat, es csak udvariassgbol jottunk ki, nehogy Dani megbantodjon a parton. Nap sut, szello lagy. Tokeletes nyaralas.

Visszagyalogolva hazba egy kis kis kavezas, majd rendrakas utan hazafele autoztunk.
Vacsorara Anna es Pablo vart minket, a masik Pabloval es baratnojevel az argentin Nydia-val (aki persze ugyancsak magyar szarmazasu). Nydia szamitastechnikat tanit egy iskolaban, de szabadidejeben egy burleszkszinhaz tagja. A youtubon fogtunk egy bemutatojukat "Aguas" cimmel.

Vacsora chivito, uruguayi bor, es alfajores (edes szendvicsek, valojaban toltott kekszszeru sutik, uru specialitas.)

A candombe zenet nem talaltuk eddig sehol, de egyszerre csak az ablakon at hallottunk egy kozeledo bandat, akik spontan modon 12 dobbal 3 tancosnovel vonultak a sotet utcan oriasi zajt csapva. Lerohantunk es lattuk az autenticitast rajtuk, meggyozo volt, ragyogo ritmus, jo tanc, semmi extra, sem oltozet, sem kiseret sem vilagitas. csak sajat oromukre. A fenykepezogepem lemerult, talan egy ket foto jo lesz, ha letoltom holnap.

Most rohanunk aludni, mert reggel fel hatkor keles, indulunk Buenos Airesbe.

No comments: